Menu

Kilpailuinfo

HARJUN POLUT kilpailuinfo

TAPAHTUMA-AIKA JA -PAIKKA

Sunnuntai 15.5.2016 klo 11.00–16.00 Lohjan Harjun urheilukeskus ja harjun maastot, os. Runokatu 1, 08100 LOHJA
Kilpailijoiden parkkialue on hiekkakentällä urheilukentän länsipäädyssä. Paikalla on liikenteenohjaajat.

KILPAILUKANSLIA sijaitsee Harjun urheilukentällä. Kanslia avautuu 15.5. klo 9.00
Kilpasarjaan osallistujat saavat kisakansliasta kilpailunumerot ja retkisarjalaiset omat tapahtumatunnisteet. Ennakkoilmoittautuneiden tulee noutaa oma kilpailunumero tai tapahtumatunniste kilpailukansliasta klo 10.30 mennessä!

JÄLKI-ILMOITTAUTUMINEN paikan päällä kilpailukansliaan tuntia ennen tapahtuman alkua klo 9-10. Klo 10 jälkeen ei jälki-ilmoittautumisia enää oteta vastaan. Jälki-ilmoittautumisen hinnat: kilpasarjat naiset ja miehet 25 €, tytöt ja pojat 10 € sekä retkisarjaan 5 €.

PUKUHUONEET ja WC:t ovat Lohjan jäähallin pukuhuoneissa

SARJAT

KILPASARJAT – ajanotolla
Naiset: 5 km, 7 km ja 17 km
Miehet: 5 km, 7 km ja 17 km
Pojat alle 11-v., 13-v. ja 15-vuotiaat: 5 km
Tytöt alle 11-v, 13-v. ja 15-vuotiaat: 5 km

RETKISARJAT – ilman ajanottoa
5 km, 7 km ja 17 km

KILPAILUN KULKU

Lähtö- ja maalipaikka: Lohjan Harjun urheilukentällä 
Lähdöt porrastetusti: klo 11.00 kilpasarjat ja klo 11.15 retkisarjat
Maali on auki klo 16 saakka.

TULOKSET julkaistaan www.harjunpolut.fi -sivulla

REITIT on merkitty valkoisella nauhalla ja nuoliopastein. Polkujen risteykset ja muut haastavat paikat on merkitty yhtenäisellä nauhalla. Muutoin reitti on merkitty puissa roikkuvin nauhoin. Reiteillä on edetyt kilometrit ilmoittavat kyltit.
Kilpasarjojen ja retkisarjojen reitit ovat täysin samat.

Osa reiteistä voi olla n. 500 m ennakkotietoja pidempi! Muutos johtuu turvallisemman maalintuloreitin tarjoamasta pidemmästä loppusuorasta

Reittien risteyksissä on toimitsijoita ohjaamassa juoksijoita. Jokainen osallistuja vastaa omalla oikealla reitillä pysymisestä. Reitit etenevät lähdössä n. 3 km ja maaliin tullessa samaa uraa.

Reitit kulkevat monen maanomistajan alueilla. Reitin varrella kaikenlainen roskaaminen on kielletty. Energiageelipaketit ym. tuodaan itse pois metsästä. Myös merkityiltä reiteiltä poistuminen on kielletty, sillä reitit kulkevat osittain asutuksen keskellä.

Jokainen osallistuja on velvollinen auttamaan loukkaantunutta kilpakumppania. Kilpailun ensiavun yhteystiedot löytyvä yhteystiedoista.

MAALI on urheilukentällä. Kaikki matkat saapuvat maaliin samaa uraa ja juoksijat ovat näkyvillä n 500m maalin tullessaan.

REITTIKOHTAISET RATAMESTARIN HUOMIOT

PERHEREITTI, 5 km
Reitti on tasainen ja kulkee Harjun  ulkoilureittien ja kilpailukeskuksen läheisyydessä. Reitti on helpohko, mutta paikoin polku on juurakkoinen ja kivikkoinen. Reitillä ei pääse lastenrattailla. Reitti erkaantuu muista matkoista n. 3 km kohdalla. Matkan varrella ei ole tienylityksiä ja reittiä on helppo seurata.

PUOLIKAS REITTI. 7 km
Reitti kulkee Harjun ulkoilureiteillä tien 25 molemmin puolin. Reitillä ei ole tien ylityksiä vaan hyödynnetään alikulkuja. Reitti on hyvin juostavaa polkua. Matkalla on muutama tiukka nousu. Puolikas erkaantuu pitkältä reitiltä n 5 km kohdalla. Reitti on  selväpiirteinen ja reitillä on helppo pysyä.

PITKÄ REITTI, 17 km
Reitti on monipuolinen maastoltaan ja polustoltaan. Asutuksen läheisyyden vuoksi reitti kulkee n. 2km ulkoilureittiä pitkin. Matkan varrella on selkeää kangaspolkua, hakkuuaukio, avokalliota, söheröistä kosteikkopolkua.

Reitti ylittää rautatien. Ennakkotietojen mukaan radalla kulkee juna tapahtumapäivänä klo 13 – 14. Jos liikenne pysäytetään junan vuoksi, radan ylittäminen ilman toimitsijan lupaa on EHDOTTOMASTI KIELLETTY! Jos radan ylittää ilman lupaa, siitä seuraa suora hylkäys ja kilpailusta poistaminen.

Reitillä on myös muutama tien ylitys. Näissä kohdissa on liikenteenohjaajat turvallisen etenemisen takaamiseksi. Normaali tarkkaavaisuus liikenteessä kuuluu jokaisen kilpailijan vastuulle.

Reitillä on huoltopiste n. 9km kohdalla Gunnarlan majalla. Majalla on ilmainen vesi ja urheilujuomapiste. Majalla voi myös pysähtyä ja ostaa ja nauttia vaikka retkikahvit ja munkit. Maja on auki klo 15 saakka.

Pitkällä reitillä suositellaan puhelimen mukaan ottamista mahdollisten ongelmatilanteiden vuoksi.

TÄRKEÄT YHTEYSTIEDOT

Tapahtumapaikka (lähtö- ja maalialue) 044 374 8895
Kilpailukanslia
Kilpailun johtaja 0440 213 717
EA–ryhmä           040 545 515

PALKINNOT

Kilpasarjoissa kolme parasta palkitaan pokaalein. Kilpasarjojen lyhyiden matkojen (5 ja 7 km) palkintojen jako alkaen klo 11.45 ja pidemmän matkan (17 km) klo 12.30 sitä mukaa kun tulokset 3. parhaan osalta ovat valmistuneet.
Kaikkien 8.5.2016 mennessä ennakkoon ilmoittautuneiden kesken arvotaan
Garmin Forerunner® 235 GPS-juoksukello ja rannesykemittari, pyöräilykypärä/JK-Shop, hotellilahjakortti/Gasthaus sekä erilaiset tuotepalkinnot/Juoksija-lehti ja M Room.
Voittajien nimet on nähtävänä ja palkinnot lunastettavissa tapahtumapäivänä maaliintulon jälkeen tapahtumapaikalla.

Kaikki ilmoittautuneet pääsevät (kilpailunumeroa tai tapahtumatunnistetta näyttämällä) uimaan Neidonkeitaaseen 15.5. Neidonkeidas avoinna klo 17.00 asti, kassa sulkeutuu klo 16.00.

TAPAHTUMAN JÄRJESTÄJÄT JA VASTUUALUEET:

LLK Oy – vastuujärjestäjä, tapahtumapaikan järjestelyt, reittiopastus, maalijärjestelyt, arvontapalkinnot ja parhaiden palkinnot
Hiidenkiertäjät ry – reittien suunnittelu, risteyskohtien valvonta, liikenteenohjaus, paikoituksen valvonta ja reitin suunnittelu
Lohjan Seudun Latu ry – Gunnarlan Majan palvelut
Länsi-Uudenmaan Urheilijat ry – lähtö- ja maalialue, kisakansia mm. jälki-ilmoittautumiset, kuulutus, ajanotto
Panu Mäkelä ja Raimo Laitinen – ratamestarit, reittikartta
SPR Lohjan osasto – tapahtuman ensiapu